Antalya'da o ilçenin nüfusu 2 bin 210 kişi arttı Antalya'da o ilçenin nüfusu 2 bin 210 kişi arttı

Antalya-Konya Karayolu Tır ve Çekicilere Yeniden Açıldı! Yol Durumu Nasıl?

İç Anadolu ile Akdeniz’i birbirine bağlayan en önemli güzergâhlardan biri olan Antalya-Konya karayolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam tır ve çekici trafiğine kapatılmıştı. Ancak, ekiplerin yoğun çalışması ve hava koşullarının iyileşmesiyle yol tekrar tüm araç geçişlerine açıldı. 

Tırlara Kapatılan Antalya Yolu Trafiğe Açıldı 

Antalya’nın Yüksek Kesimlerinde Kar ve Tipi Etkili Oldu! 

Salı gününden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı ve fırtına, özellikle 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde sürücülere zor anlar yaşattı. Hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düşmesiyle birlikte buzlanma ve tipi görüş mesafesini sıfıra indirdi. Yol güvenliğinin sağlanması amacıyla dün akşam saat 22.00 itibarıyla Akseki-Seydişehir karayolu tır ve çekici geçişine kapatıldı.

Tırlara Kapatılan Antalya Yolu Trafiğe Açıldı 1
Karayolları Alacabel ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürerek yolun güvenli hale gelmesini sağladı. Akseki Bölge Trafik ekipleri ise ağır tonajlı araçları dinlenme tesislerine yönlendirdi.

Bugün öğle saatlerinde tipinin etkisini kaybetmesiyle, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu Antalya-Konya karayolu yeniden tüm araç trafiğine açıldı.

Kaynak: İHA