EURO 2024 Çeyrek Finali'nde Hollanda ile karşılaşacak olan Türkiye, taraftarlarını meydanlarda topladı. Türk futbolu için tarihi bir önem taşıyan bu mücadele öncesinde, Türk taraftarlar Berlin'e akın etti.

Uçak Seferleri Rekor Kırdı

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan dev mücadele için maç saatine kadar Berlin Brandenburg Havalimanı'na rekor sayıda sefer düzenlendi.

Türkiye'den Berlin'e 25 uçak dolusu taraftar taşındı. Bu sayede Berlin'deki Türk nüfusu bir süreliğine adeta katlandı.

Türk Taraftarlar Berlin'i Kırmızı-Beyaza Boyadı-1

Kreuzberg Bozkurt İşaretleriyle Çınladı

Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semti, bayraklarla süslenerek maça hazırlandı.

Yerel saatle 16.00'da şehrin merkezi Kudamm'da buluşan taraftarlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile coşkulu bir yürüyüş korteji oluşturdular. Bu yürüyüşe katılan taraftarlar, "Bozkurt" işaretleri yaparak milli takıma desteklerini gösterdiler.

Türk Taraftarlar Berlin'i Kırmızı-Beyaza Boyadı

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 3 - Hatayspor: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 3 - Hatayspor: 2 (Maç sonucu)

Avusturya Maçındaki 'Bozkurt' Tepkisine Cevap

Hatırlanacağı üzere, Avusturya maçında yaptığı "Bozkurt" işareti nedeniyle UEFA tarafından 2 maç men cezası alan Merih Demiral'a destek vermek isteyen taraftarlar da alanda "Bozkurt" işaretleri yaptı.

Kırmızı-beyaz bir karnavala dönüşen alanda Bozkurt kıyafetiyle gelen bir taraftar ise büyük ilgi gördü.

Türk Taraftarlar Berlin'i Kırmızı-Beyaza Boyadı-3

Berlin'de Mehter Marşı ve Bozkurt Coşkusu

A Milli Futbol Takımı, Berlin'e girişinde "Mehter Marşı" eşliğinde karşılanmış ve taraftarlar tarafından "Bozkurt" işaretleriyle coşkuyla desteklenmişti. Bu coşku, maç boyunca da devam etti ve Türk Milli Takımı, Hollanda'yı 2-1 yenerek EURO 2024 Yarı Finali'ne yükselmeyi başardı.

Editör: Haber Merkezi