Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde meydana gelen patlama ve silah sesleri sonucu yaşanan terör saldırısı, ülkemizin önemli bir savunma sanayi kuruluşunu hedef aldı. İşte haberin detayları...

6718Fdca60168206 W1200Xh670

TUSAŞ’a Saldırı: Patlama ve Silah Sesleri Duyuldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinin girişinde meydana gelen patlama sonrası, silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Çatışmaların sürdüğü sırada, tesislerde bulunan personel güvenlik amacıyla sığınaklara yönlendirildi.

Ankarada Tusas Tesislerine Teror Saldirisi Patlama Ani Kamerada 17296910061992 1

Rehine Krizi: Çatışmalar Devam Ediyor

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümünün Ardından Şehit Halisdemir’in Kabri Ziyaret Ediliyor FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümünün Ardından Şehit Halisdemir’in Kabri Ziyaret Ediliyor

Gelen ilk bilgilere göre, saldırganlar tarafından rehin alınan kişilerin olduğu ifade ediliyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ederken, bölgedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Foto 1729690276

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama: Şehitlerimiz Var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Ayrıca, gelişmelerin resmi kaynaklardan paylaşılacağını belirtti.

6718Fdbf8B8C7136 W1200Xh672

TUSAŞ Nedir? 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründe öncü şirketlerinden biridir. Milli savaş uçağı MMU, HÜRKUŞ, ANKA gibi önemli projelerin geliştirilmesi ve üretimi burada yapılmaktadır. Şirket, 15 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin hava platformları ve savunma sanayisinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Ankara Da Tusas Tesislerine Te 1729689890 Iy Xa2X

TUSAŞ’ın Ürettiği Başlıca Projeler

TUSAŞ, Türkiye'nin milli savunma projelerinde kritik bir rol oynamaktadır. Milli Muharip Uçak (MMU), ANKA ve AKSUNGUR İHA'lar, T129 ATAK helikopteri ve HÜRKUŞ eğitim uçağı, TUSAŞ'ın geliştirdiği ileri teknoloji ürünler arasında yer alır. Ayrıca, sivil havacılık sektöründe de Boeing ve Airbus için parça üretimi yaparak global tedarik zincirinin bir parçası haline gelmiştir.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar