2024 yılında uzman öğretmenlik başvuruları uzman öğretmen olmaya hak kazanan öğretmenler tarafından uzun süren araştırmalarına başladı. Peki, öğretmenler bu durum için ne zaman başvuru yapacak? İşte detaylar…

129827 Ogretmenlerin Ek Ders Ucreti Belli Oldu 66C399D194F31

İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü? İsrail'den şok iddia! Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü?

Uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin uzman öğretmenlik unvanı alması için yapılacak eğitimlerin tarihleri belli oldu. Bu kapsamda öğretmenler, yeni açıklanan tarihlerde eğitime başlayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Sınıf Anneliği Uygulamasını Yasakladı

Yeni düzenlemenin onaylanması ise Meclisin 1 Ekim 2024 tarihinde toplanmasının ardından mümkün olabilecek. 1 Ekim 2024 tarihinden sonra onaylanacak olan öğretmenlik meslek kanunu neticesinde öğretmenlerin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru işlemlerine başlanabilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin daha önce öğretmenlik meslek kanunundaki bazı maddeleri iptal etmesiyle, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süreçleri yeniden düzenlenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik meslek kanunu üzerinde yeni bir tasarı hazırlayarak meclise sundu.

Okul Ogrenci Ogretmen Zmg4 Cover Y1I4 Cover

Sendikalar ne talep ediyor?
Öğretmen sendikaları, sürecin hızlandırılmasını talep ederek Kasım ayında yapılacak ara tatilde öğretmenlerin online olarak eğitim almasının sağlanmasını istiyor. Bu sayede öğretmenlerin, Ocak ayında uzman öğretmenlik tazminatlarını alacak şekilde eğitimlerinin tamamlanması gerektiğini vurguluyorlar.

Ogretmen Veli Randevu Sistemi

Yeni kanun nasıl yürürlüğe girecek?
Kanunun yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanının onayı bekleniyor. Bununla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanuna uygun yönetmelik hazırlaması gerekiyor. Yönetmelik çıkarılmadan uzman öğretmenlik başvuruları alınamayacağı ve ilgili eğitimlerin başlatılamayacağı belirtiliyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin