Kan Donduran Cinayet: İstanbul Belediye Başkanlığı Adayı Ailesini Katletti Kan Donduran Cinayet: İstanbul Belediye Başkanlığı Adayı Ailesini Katletti

4 Temmuz 2022'de Çaycuma'nın Temenler köyünde, Almanya'dan izne gelen E.P., evde dedesi Ali Genç’i hareketsiz bulunca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ali Genç’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü tespit etti. E.P. gözaltına alındı ancak daha sonra suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı.

628971630309199

Jandarma, olay yerinde yaptığı incelemede bir çift sahipsiz ayakkabı buldu ve çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, cinayetin şüphelisi Fikret Canbaz olarak belirlendi. Canbaz, daha sonra uyuşturucu bulundurduğu gerekçesiyle Antalya’da yakalandı ve Zonguldak’a getirildi.

2Jpg Yworm Q Ijr U Oi Ref4 E Hsasg

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında, Fikret Canbaz hakkında ‘canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca, ‘nitelikli hırsızlık, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığının ihlali’ suçlarından toplam 15 yıla kadar hapis istemi de söz konusu oldu.

66F3B103587D2C59B1744Dfd

Savcı, Canbaz'ın yargılanmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederken, Ali Genç’in oğlu ve avukatı da sanığın cezalandırılmasını beklediklerini ifade etti. Canbaz, duruşmada “Yaptığım için çok pişmanım. Keşke böyle olmasaydı” diyerek pişmanlığını dile getirdi. Duruşma, azmettirici olduğu iddia edilen O.K. ve avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle ertelendi. Fikret Canbaz’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay