Burdur'da, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ölümlü trafik kazalarının oranında yüzde 83'lük bir düşüş sağlandığı açıklandı. Ayrıca, 9 Eylül'de başlayacak yeni eğitim yılı için 40 bin 479 öğrencinin güvenliğini sağlamak amacıyla kapsamlı güvenlik tedbirleri alındığı bildirildi.

Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Genel Güvenlik Toplantısı'nda, Vali Türker Öksüz başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Engin Hatipoğlu'nun katılımıyla ağustos ayında yaşanan olaylar hakkında bilgiler verildi. Toplantıda, Burdur'da meydana gelen ölümlü trafik kazalarının geçen yıla oranla yüzde 83 oranında azaldığı vurgulandı. Ağustos ayında 73 bin 433 araç ve sürücüsünün sorgulandığı belirtilirken, 5 vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiği ifade edildi.

A W282284 03

Okul Güvenliği İçin 425 Yaya ve 87 Motorize Ekip Görevlendirildi
Yeni eğitim öğretim yılı için 9 Eylül'de 40 bin 479 öğrencinin güvenliğini sağlamak üzere geniş çaplı önlemler alındı. Vali Türker Öksüz, her okul ve öğrenciye eşit önem verildiğini belirterek, 244 okulda (ilkokul, ortaokul, lise) toplam 425 yaya ve 87 motorize ekibin görevlendirileceğini duyurdu. Bu ekipler, okul çevresinde suç ve suçlularla mücadele edecek ve çocukların güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlayacak.

A W282284 02

Orman Yangınları İçin Yoğun Tedbirler Alındı
Orman yangınlarına karşı yüksek tedbirlerin alındığını belirten Vali Öksüz, ormanlık alanlarda ve sınır bölgelerde 24 saat esasına göre ekiplerin görev yaptığını, ayrıca AFAD, OGM ve İtfaiye ile ortak yangın tatbikatları düzenlendiğini söyledi.

Burdur'da duran otomobile motosiklet çarptı: 2 yaralı Burdur'da duran otomobile motosiklet çarptı: 2 yaralı

Kaçakçılıkla Mücadelede Başarı
Ağustos ayında kaçakçılıkla mücadele kapsamında 23 operasyon düzenlendi ve 25 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Bu operasyonlarda kaçak 9 cep telefonu, 6 akıllı saat, 32 bin 900 makaron, 24 kilogram tütün ve çeşitli kaçak ürünler ele geçirildi.

A W282284 01

Uyuşturucu ve Düzensiz Göçmenlere Karşı Sert Önlemler
Uyuşturucu suçlarına karşı ağustos ayında yapılan 38 operasyonda 11 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 77,17 gram eroin, 14 bin 345 kullanımlık sentetik kannabinoid, 102 gram bonzai, 82 gram metamfetamin ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ayrıca, 38 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Bucak'ta feci kaza otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı Bucak'ta feci kaza otomobil takla attı: 1 ölü 1 yaralı

Burdur Valiliği, tüm bu tedbirlerle birlikte hem trafik güvenliğini hem de genel asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ve vatandaşların güvenliğini ön planda tutmaya devam edeceğini açıkladı.

Türkiye'de Bir İlk! Burdurda Bir İlk! Türkiye'de Bir İlk! Burdurda Bir İlk!

Çeltikçi'de Orman Yangını: Hızlı Müdahale Tehlikeyi Önledi Çeltikçi'de Orman Yangını: Hızlı Müdahale Tehlikeyi Önledi

Kaynak: IHA