Vekil Akbulut, konuşmasına 4-5 Kasım tarihleri arasında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığı'nı kazanan Özgür Özel'i tebrik ederken Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Vekil Akbulut cümlelerine 38. Olağan Kurultay'a dair şu sözlere yer vererek başladı:
"Hafta sonu yaptığımız Kurultay’da ebedi liderimiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu devir alan genel başkanımız Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. Son 13 yıldır hak, hukuk ve adalet mücadelemize önderlik yapan 7.Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ülkemize ve bizlere katmış olduğu değerlerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum."
"Yatırım çekemiyoruz... En az gelişmiş illerden birisi"
Burdur'un coğrafi olarak eşsiz bir konumda olduğunu vurgulayan Vekil Akbulut, Burdur'un potansiyelinin altında kaldığını belirtti. Akbulut, "’Burdur Batı Akdeniz’in belki de en güzel en şirin illerinden bir tanesi ama ne yazık ki en geri kalmış illerden bir tanesi. Bakıyorsunuz, çevresinde Antalya’nın, Isparta’nın, Denizli’nin, Muğla’nın, Afyon’un tam ortasında, aslında bir boğaz köprüsü vazifesi görebilecek bir yerde. Ne yazık ki gelişmişliğine baktığımızda en az gelişmiş illerden birisi olarak gözümüze çarpıyor. Yatırım çekemiyoruz. Genç nüfusumuzu çevre illerimize kaptırmak durumunda kalıyoruz. Yatırımda teşvik bölgelerine baktığımız zaman Burdur 3.bölgede gözükmekte. Kriterlerin ne olduğunu birçoğunuz biliyorsunuz ama nüfus öncelikli kriterler olması gerekiyor. Örneğin 4.Bölgede’ki Afyon dururken, 3.Bölgede’ki Burdur’a ne yazık ki yatırımcımız yatırım yapmıyor. Para kazanamayacağını düşündüğü için.” sözleriyle ekonomik faaliyetlerin yatırımcıların gelmemesi sebebiyle gerçekleşmediğinin de altını çizdi.
Burdur ilinin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Milletvekili, süt üretimi, şeker fabrikası, süt üreticileri ve pancar üreticileri gibi sektörlerin bulunduğunu, ancak bu potansiyelin tam olarak değerlendirilemediğini ifade etti.
Burdur’da sütümüz vardır. Şeker fabrikamız vardır. Süt üreticilerimiz, pancar üreticilerimiz vardır. Fakat süt üreticilerinin ya da pancar üreticilerinin üretimini artıracak bir çikolata fabrikamız yoktur. Burdur’un batı bölgesinde Çavdır ve Gölhisar’da birçok yerinde domates yetiştirilir. Sera yetiştiriciliği hâkimdir. Türkiye’nin birçok bölgesine gider. Hatta Dünya’ya ihraç olur fakat domates üreticilerimizi kollayacak bir Salça Fabrikamız yoktur. İn Suyu ‘muzda fasulyemiz yetişir, Türkiye’nin dört bir yanına dayanır, dağıtılır fakat yine bir Konserve Fabrika’mız yoktur. Çünkü bunların sebebi o 3.Bölge’ye sıkışıp kalmamızdır. 1.Organize Sanayi bölgemiz vardır. 2.Organize Sanayi Bölgemiz var. 3.'sü Bucak ilçemizde, Birinci ve ikinci ise dolu. Düşünün Burdur Belediyesi 3 kişilik bir büro personeli ilanına çıkıyor. Bine yakın üniversite mezunu başvuru yapıyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nin doluluğunun da muhakkak bir araştırmak gerekiyor ki, depolara tahsis edilen ya da iki yıl içerisinde herhangi bir yatırıma başlamayan bölgeler var mıdır, yok mudur? Dikkatinize çekiyorum." dedi
Vekil Akbulut, Burdur'da alışveriş merkezinin olmadığını hatta insanların Burdur'a geldiğinde il veya ilçe girişi olduğunu bilemediğini belirtti. Akbulut sözlerine şu şekilde devam etti:
"İlinizde alışveriş merkezi olmayan kaç tane milletvekiliniz var? Düşünün Burdur’da AVM dahi yok. İlinizde Özel Hastanesi olmayan kaç tane milletvekilimiz var ? Özel hastanemiz dahi yok. Bizim Burdur’umuzda girişlerine ve çıkışlarına baktığımızda ise birçok kimse ilin girişi mi yoksa ilçenin girişi mi onu dahi bilemiyor; bir köprülü kavşak dahi yok. Burdur 2002 yılından beri 3 Milletvekilinin 2’sini iktidar milletvekillerine vermiştir. Bugün Ak Parti Milletvekillerimizden Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, pırlanta gibi iki tane milletvekilimiz var; Bu söylediklerimi sorun, doğru mu değil mi onlar da cevap vereceklerdir."
"Burdur Gölü kuruyor, yüzde 40 hacim kaybetti"
Burdur'un tarihi yapılarına, eşsiz Salda Gölü'ne değinen Vekil Akbulut turistik potansişyelinin gün geçtikçe azaldığını dile getirdi. Özellikle Salda Gölü çevresinde inşaa edilen Millet Bahçesi nedeniyle turistik potansiyelinin düştüğünün de altını çizdi, Akbulut, "Turizm cenneti bir ildeyiz, Burdur Gölü’müz var, Salda Gölü’müz var. Kibyra’mız var Sagalassos’umuz var. Fakat tanıtımda bir eksikliğimiz var. Burdur Gölü Kuruyor. Yüzde 40’ı hacmini kaybetti. Cumhurbaşkanımızın sözü vardı 2019 yılında yerel seçimlerden önce geldi ve dedi ki; ‘'Ek kaynak getireceğim' fakat hala Burdur Gölü’müze yapılmış en ufak bir işlem yok. Salda Gölü’müz de keza aynı şekilde. Dünyaca ünlü oldu. Türkiye’nin Maldivleri diye adlandırılıyor. Fakat yapılan Millet Bahçesi’nden sonra turist sayısının çok azaldığını da göreceksiniz"