Elon Musk, Ekim 2022'de 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı Twitter'ı "X" adıyla yeniden markalaştırdı. Ancak, bu hamle sonrası platform büyük bir değer kaybıyla karşılaştı. X, neredeyse %80 değer kaybı yaşayarak, şu anda sadece 9.4 milyar dolarlık bir değere sahip.

787966 Image1

X’in Değeri Neden Düştü?

Musk’ın liderliğinde yapılan değişikliklerin ardından X, halka açık işlem görmeyi bıraktı. Fidelity’nin Blue Chip Growth Fund’un değerlendirmelerine göre, platformun hisseleri Ağustos ayında yalnızca 4.2 milyon dolara geriledi. Bu durum, Temmuz ayındaki değere göre %24'lük bir düşüşü ve Musk’ın Twitter'ı satın aldığı zamandaki değerden %79’luk bir kaybı temsil ediyor.

1725088301 5798

Reklam Gelirlerindeki Düşüş

Analistler, bu kaybın nedenini platformun reklam gelirlerinde yaşanan azalmaya bağlıyor. Bazı reklamverenler, Musk’ın yönetimindeki platformda görülen aşırı içeriklerden endişe duyduğunu ifade etti. Bu durum, reklam verenlerin platforma olan güvenini sarsmış durumda.

Elon Musk X On Twitter

Kullanıcı Sayısında Artış Var

Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, X platformu Musk’ın yönetimi altında sosyal medyada etkili bir oyuncu olmayı sürdürüyor. İkinci çeyrek verilerine göre, platformun aylık aktif kullanıcı sayısı %6 artışla 570 milyona ulaştı. Ancak, Similarweb verilerine göre ABD'deki kullanıcı sayısında %11’lik bir düşüş yaşandı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti! İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti!

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar