Tavuk dönerde yeni dönem! Artık böyle satılacak Tavuk dönerde yeni dönem! Artık böyle satılacak

Doç. Dr. Zafer Aydın, "Yapay zeka, karpuzun iyisinden büyük oranda anlayacak seviyeye gelmiş diyebiliriz. Görüntü verisinden yüksek başarıyla seçim yapabiliyor" dedi.

Yapay Zeka ile Karpuz Seçimi Nasıl Yapılıyor?

Yapay zeka ile iyi karpuzu seçmek için, tezgahın fotoğrafı çekilip uygulamaya yükleniyor. Uygulama, karpuzların kalitesini değerlendirip en iyi karpuzu öneriyor. AA muhabirlerinin denemelerinde, yapay zekanın seçtiği karpuzlar genellikle iyi çıktı. Manav Celal Adıgüzel, "Yapay zeka karpuz seçiminde başarılı. Vatandaşlar yapay zekaya güvenebilir" dedi.

Karpuz Secme Devri Kapandi Yapay Zeka Artik Karpuz Secebiliyor 1719643931215

Uzman Görüşü

Abdullah Gül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zafer Aydın, yapay zekanın iyi meyve seçiminde yüzde 95-98, karpuz seçiminde ise yüzde 98 başarı gösterdiğini belirtti. Aydın, "Yapay zeka sistemleri, doğru karar verme süreçlerine destek oluyor ve bazı durumlarda insanlardan daha başarılı olabiliyor" diye ekledi.

Görüntü Verisi ile Seçim

Aydın, meyve seçerken görüntü verisinin önemli olduğunu ve karpuz seçiminde de ses verisinin kullanılabileceğini belirtti. "Yapay zeka sistemleri yüzde 100 başarı garanti etmese de yüksek başarı oranlarıyla destekleyici olarak kullanılabiliyor" dedi.Yapay zeka, karpuz seçimi gibi gündelik yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm sunuyor. Görüntü verisi kullanarak karpuzların kalitesini değerlendiren yapay zeka, yüksek başarı oranıyla dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi