Kadınların Ronaldo'su Olabilir mi?
Göle ilçesi Kuytuca köyünde, yaylada hayvan otlatan 21 yaşındaki Irmak Zarife Şeker, köydeki erkeklerle futbol oynayarak yeteneğini geliştiriyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Irmak, futbol aşkını her fırsatta ortaya koyuyor ve hayallerine ulaşmak için mücadele ediyor.

Yaylada Futbol Yeteneklerini Geliştiren Irmak Zarife Şeker-1

Irmak Zarife Şeker Kimdir?
Irmak Zarife Şeker, Göle ilçesinin Kuytuca köyünde yaşayan Nafire ve Ahmet Şeker çiftinin çocuklarından biridir. Çocukluğundan beri köydeki erkeklerle futbol oynayan Irmak, futbol tutkusunu yaylada da sürdürüyor. Köydeki futbol müsabakalarına katılmak için bazı zamanlarda diğer çocuklar tarafından dışlansa da, bu durum onun azmini kırmamış. Şu anda üniversite sınavına hazırlanıyor ve gelecekte bir kadın futbol takımı oyuncusu olmayı hedefliyor.

Yaylada Futbol Yeteneklerini Geliştiren Irmak Zarife Şeker-2

Irmak Zarife Şeker’in Futbol Yolu Ne Olacak?
Irmak, bu yıl üniversite sınavında istediği puanı alamamış olsa da, gelecek yıl tekrar şansını deneyecek. Futbolun kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu belirten Irmak, “Küçükken köyde erkeklerle top oynardım. Futbol aşığıyım ve tek hayalim bir kadın futbol takımında yer almak. Milli takım forması giymek en büyük hedefim,” dedi. Ayrıca, kendi imkanlarıyla futbola çalışmaya devam ederken, bir futbol takımından teklif almanın hayalini kuruyor.

Arda Güler’in Takım Arkadaşı Endrick’ten Şaşırtan Evlilik Kararı Arda Güler’in Takım Arkadaşı Endrick’ten Şaşırtan Evlilik Kararı

Yaylada Futbol Yeteneklerini Geliştiren Irmak Zarife Şeker-3

Irmak Zarife Şeker’in İdolü Kimdir?
Irmak, Türkiye’de en çok beğendiği futbolcunun Semih Kılıçsoy olduğunu, idolünün ise Cristiano Ronaldo olduğunu söyledi. Ronaldo’nun performanslarını izleyerek, onun yeteneklerini taklit etmeye çalıştığını belirten Irmak, fırsat verildiğinde Türkiye’nin en iyi kadın futbolcusu olabileceğine inanıyor.

Arda Güler'in Sürpriz Geçmişi: Behzat Ç. Setindeymiş! Arda Güler'in Sürpriz Geçmişi: Behzat Ç. Setindeymiş!

Ailesi Irmak’ın Futbol Yolu İçin Ne Dedi?
Irmak’ın ailesi, onun hayallerine ulaşması için büyük destek veriyor. Annesi Nafire Şeker, “Kızımın tek hayali futbolcu olmak. Elinden tutacak bir yetkili bulunursa, çok iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Çocukluktan beri futbol oynamaktan hiç vazgeçmedi,” dedi. Baba Ahmet Şeker ise, “Kızım köyde yaşıyor ama futbol tutkusundan asla vazgeçmedi. Hem hayvanlara bakıyor hem de futbol oynuyor. Oynarsa, kadınların Ronaldo’su olabilir,” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Gündemi: Guido Rodriguez Kimdir? Fenerbahçe Gündemi: Guido Rodriguez Kimdir?

Yaylada Futbol Yeteneklerini Geliştiren Irmak Zarife Şeker-4

Irmak’ın Futbol Yolu İçin Şansı Ne?
Irmak Zarife Şeker, yaylada futbol oynayacak kimse bulamadığında anne ve babası ona destek oluyor. Babası, Irmak’ın attığı şutları tutarak onun futbol becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Irmak’ın hedeflerine ulaşması için gerekli destek ve fırsatların sağlanması, onun yeteneğini daha da ileriye taşıyabilir.

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza: "Geçtiğimiz Sezonun Üzerine Çıkmak İstiyoruz" Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza: "Geçtiğimiz Sezonun Üzerine Çıkmak İstiyoruz"

Kaynak: Haber Merkezi