Yasayla birlikte Milli Eğitim Akademisi kurulması kararlaştırıldı. Öğretmen olmak için artık sadece KPSS'yi kazanmak yeterli olmayacak; adayların Akademi'de 550 saatlik eğitim programını tamamlayarak başarılı olmaları gerekecek.

59397 1657455172

Milli Eğitim Akademisi: Yeni Eğitim Merkezi

Kabul edilen teklifle Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve kariyer basamaklarında ilerlemelerini sağlamak amacıyla kurulacak. Akademi’nin merkezi Ankara olacak ve taşrada hizmet içi eğitim birimleri ile faaliyet gösterecek.

84297921 Jownmbz5A7Dy8Kayw9Whnc

Öğretmen Olmak İçin Yeni Şartlar

Yeni sistemle birlikte öğretmen adaylarının eğitim fakültesini bitirip KPSS’yi kazanması yeterli olmayacak. Adaylar, 550 saatlik hazırlık eğitim programını başarıyla tamamlamak zorunda. Eğitim fakültelerinden mezun olan adaylar, 4 dönem sürecek bu eğitimi Akademi’den alacaklar. Adaylar, hazırlık eğitimi sırasında devlet memuru statüsünde olmayacak ancak aylık 23 bin TL ücret alabilecekler.

Ogretmenlik Meslegi Kanunu Teklifi Tbmmde 1720013073 9007

Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti

Eğitim Fakültelerinin Geleceği Tartışılıyor

Bazı eğitimciler, bu yeni sistemin eğitim fakültelerinin önemini azaltacağını düşünüyor. Özellikle Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Yıldız, bu düzenlemenin eğitim fakültelerini işlevsiz hale getireceğini savundu. Diğer uzmanlar ise akademilerin zamanla sistemden kaldırılacağına inanıyor.

Kapak 153357

Akademi'ye Kimler Başvurabilecek?

Hazırlık eğitimine katılmak isteyenlerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. Adayların Türk vatandaşı olması, sabıka kaydının temiz olması ve öğretmenlik mesleğine uygun sağlık durumuna sahip olmaları gibi şartlar aranıyor. Ayrıca adaylar, bakanlık tarafından belirlenecek puan kriterlerini de karşılamak zorunda.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar