Bu yeni düzenleme, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak ve sadece  beş açıköğretim programını kapsayacak. Diğer açıköğretim programlarında ise mevcut kayıt uygulamaları devam edecek.

Kararın Gerekçesi:

YÖK tarafından yapılan açıklamada, bu kararın gerekçesinin bu alanlardaki istihdam fazlalığı olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PTT 2024'te Personel Alımı Yapacak mı? Başvuru şartları neler? PTT 2024'te Personel Alımı Yapacak mı? Başvuru şartları neler?

"Alınan bu karar ile, özellikle çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı açıköğretim programlarına olan yoğun talep ve bu alanlardaki istihdam fazlalığı göz önünde bulundurularak, bu programlara ikinci üniversite kapsamında kayıt şartlarında düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

Yok Denklik Azerbaycan

Bu karar, 35 yaşından küçük olan ve ikinci üniversite olarak bu beş açıköğretim programından birine kayıt olmak isteyen lisans mezunlarını etkileyecek. Bu gruptaki adaylar, ikinci üniversite için sınavlı lisans programlarına başvurmak zorunda kalacaklar.

Editör: Haber Merkezi