Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, YRP'den (Yeniden Refah Partisi) istifasının ardından AK Parti'ye yönelik yaptığı övgülerle dikkat çekti. Gülpınar, yerel bir televizyon programında, AK Parti’nin Türkiye’nin en kurumsal siyasi yapılarından biri olduğunu belirtti.

YRP'den İstifa Eden Kasım Gülpınar'dan AK Parti'ye Övgüler

İstifa Nedeni ve Anket Sonuçları

Gülpınar, YRP'den neden ayrıldığını şu sözlerle açıkladı: "Bence bazı şeyleri yeterince anlatamadık. Temel sorun, kurumsallaşma ve istişare eksikliğidir. Geleceğe dair umut verici bir siyaset anlayışının olmadığını gördüm." Ayrıca, istifasından önce yaptırdığı anketin sonuçlarını paylaşarak, “Tek soru sordum: 'Kasım Gülpınar AK Parti'ye geçsin mi, geçmesin mi?' Sonuçlar oldukça açık. Yüzde 73, 'AK Parti’ye geçmesin' dedi.” şeklinde konuştu.

YRP'den İstifa Eden Kasım Gülpınar'dan AK Parti'ye Övgüler-1

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

AK Parti'ye Yönelik Eleştirileri ve Övgüleri

Gülpınar, AK Parti'yi eleştirse de, Türkiye’nin en kurumsal yapısına sahip parti olarak değerlendirdi. “AK Parti, 22 yıldır iktidarda olan bir parti. Bu nedenle, yeni kurulan bir partiyle aynı düzeyde değerlendirilemez. Ancak kurumsal yapısını kötüye kullananlar olabilir,” dedi.

Polisin Kadınlara Bıraktığı Anlamlı Notlar Duygulandırdı Polisin Kadınlara Bıraktığı Anlamlı Notlar Duygulandırdı

YRP'den İstifa Eden Kasım Gülpınar'dan AK Parti'ye Övgüler

Tarım Bakanı Olacağı İddiaları

Ocak ayında AK Parti'den istifa eden ve 31 Mart yerel seçimlerinde YRP'nin adayı olarak Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gülpınar’ın, AK Parti’ye katılması ve kabinede Tarım ve Orman Bakanı olacağı yönündeki iddialar gündemde. Gülpınar, temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile ve ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler yapmıştı.

İsrail, Hizbullah'ın Beyrut’taki Karargahını Vurdu İsrail, Hizbullah'ın Beyrut’taki Karargahını Vurdu

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi