Elektrik ve doğalgazda gelire dayalı yeni bir faturalandırma sistemi devreye girmeye hazırlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, 1 milyon aboneyi etkileyecek bu yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Bayraktar, mevcut desteklerin imkanlar dahilinde devam edeceğini ancak gelir durumuna göre farklı bir fatura modeline geçileceğini belirtti.

TÜBİTAK’tan Büyük Alım: 393 Yeni Personel Kapıda! TÜBİTAK’tan Büyük Alım: 393 Yeni Personel Kapıda!

Elektrik Faturasi Depophotos 2018379-1

Yeni Fatura Sistemi Nasıl İşleyecek?

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğalgazda yapılan mevcut desteklerin zamanla tüketim esaslı bir modele dönüşeceğini söyledi. "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz," diyen Bayraktar, özellikle yüksek tüketim gruplarına yönelik yeni bir fiyatlandırma sistemi planlandığını açıkladı.

Elektrik Faturalari Dort Yilda Yuzde 400 Artti 982203 5

Kimleri Etkileyecek?

Bu düzenleme, yüksek enerji tüketimi yapan yüzde 3’lük dilimde yer alan aboneleri kapsayacak. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon abonenin bu yeni sistemden etkileneceğini belirtti. Yeni faturalandırma modelinin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu değişiklik, enflasyonla mücadele çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin