Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücret pazarlığının hangi rakam üzerinden başlayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ucret Icin Kritik Surec Basladi Iste Masada Konusulan Rakamlar Do9V-1

Enflasyon Belirleyici Olacak

2025 yılı için asgari ücret artışında enflasyon verileri kilit rol oynayacak. Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nda (OVP) 2024 yıl sonu enflasyon hedefi %41,5 olarak belirlenirken, 2025 yılı için hedeflenen enflasyon %17,5. Bu veriler ışığında yapılacak zam oranı milyonlarca çalışan tarafından heyecanla takip ediliyor.

Asgari Ucret Zammi 2024 Temmuz Zam Var Mi Njll

2025 Yılı Memur Zamları Ne Kadar Olacak? 2025 Yılı Memur Zamları Ne Kadar Olacak?

İşçilerin Beklentisi %40 Zam

2024'te temmuz ayında ara zam yapılmaması, işçi kesiminde büyük bir beklenti yarattı. İşçilerin asgari ücret zammı beklentisi %40 civarında. Ancak masada farklı bir seçenek daha var: zammın gerçekleşen enflasyon yerine, hedeflenen enflasyonla yapılması. Bu durumda zam oranı %17,5'e göre belirlenebilir ve beklentilerin yarı yarıya düşmesi söz konusu olabilir.

Asgari Ücrette Kritik Saat (1)

Pazarlıklar Hangi Rakam Üzerinden Başlayacak?

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücret pazarlıklarının enflasyon verisi üzerinden başlayacağını belirtiyor. Yılmaz’a göre pazarlık süreci 23.802 TL üzerinden başlayabilir. Bunun yanı sıra, zam oranının %45 ile 24.652 TL'ye ya da %50 ile 25.503 TL'ye çıkabileceği de öngörülüyor. Yılmaz, dengeli bir sürecin önemini vurgularken, düşük ücretin dar gelirli çalışanları, yüksek ücretin ise işverenleri zora sokabileceğini ifade ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı

2025'te Tek Zam Yapılacak

Orta Vadeli Program’a göre, ücret artışları dezenflasyon süreciyle uyumlu bir şekilde ilerleyecek ve 2025'te asgari ücrete yalnızca tek zam yapılacak.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar