Antalya'nın tarihi Muratpaşa Camii, son zamanlarda üzücü bir değişim yaşadı. 1570 yılında inşa edilen ve Osmanlı döneminin en eski yapılarından biri olan cami, madde bağımlıları ve alkol kullananların mekânı haline geldi. Son iki ayda çekilen görüntüler, bölge sakinlerinin ve ziyaretçilerin endişe ve rahatsızlık duymasına neden oluyor.

500 Yıllık Camii, Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi (2)

Muratpaşa Camii'nin bahçesi, lavabo bölümleri ve depo kısmına inen merdivenler, uyuşturucu kullanan şahıslar tarafından kullanılıyor. Gün içinde caminin cemaatinin yanı sıra birçok vatandaş ve turistin ziyaret ettiği bu mekan, madde ve alkol bağımlılarının gelişigüzel bir şekilde kullandığı bir alan haline geldi. Bölge esnafı ve cami cemaati, bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor.

500 Yıllık Camii, Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi (5)

Son iki ayda, caminin çeşitli noktalarında çekilen cep telefonu görüntülerinde, madde bağımlılarının içler acısı halleri ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle yaşadıkları krizler net bir şekilde yer alıyor.

500 Yıllık Camii, Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi (7)

Vatandaşlar, bu kişilerin camiye sık sık geldiğini, durumu yetkililere bildirdiklerini ancak çoğu zaman bu kişilerin sadece geçici olarak uzaklaştırıldığını belirtiyor. Kaydedilen görüntülerde, bir şahsın uyuşturucu kullanmak için şırınga ile ve başka bir şahsın madde etkisi altındaki hali açıkça görülüyor.

Emekli öğretmen motosiklet kazasında hayatını kaybetti Emekli öğretmen motosiklet kazasında hayatını kaybetti

500 Yıllık Camii, Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi (9)

Rampa Aşağı Giden Aracı Durdurmaya Çalışırken Ayağı Sıkıştı Rampa Aşağı Giden Aracı Durdurmaya Çalışırken Ayağı Sıkıştı

Cami Güvenliği ve Yerel Tepkiler

Antalya’da 50 yıldır yaşayan Saadettin Boğa, camiye namaz kılmak için geldiğinde madde bağımlılarının sıkça bulunduğunu belirtiyor. Boğa, “Burayı adeta mesken haline getirmişler. Akşam saatlerinde burası dolup taşıyor. Yatakları ve yorganlarıyla caminin çeşitli köşelerinde yatıyorlar. Güvenlik önlemleri yetersiz kaldığı için bu kişilere müdahale edilemiyor. Geçenlerde güvenlikçilerle kavga eden beş kişiyi gördük, güvenlikçiler içeriye kaçmak zorunda kaldı” dedi.

5 yıla arayla anne ve oğlu aynı yerde kaza yaptı 5 yıla arayla anne ve oğlu aynı yerde kaza yaptı

500 Yıllık Camii, Madde Bağımlılarının Mekanı Haline Geldi (1)

Kaynak: IHA