Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarılarla üniversitelerine bir kez daha onur kazandırdı. Sevim Gerçek, Uluslararası Mardin MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışları’nın "Elit Kadınlar" kategorisinde birinci olurken, Türkiye’nin ilk Dünya Boks Konseyi (WBC) Kadın Şampiyonu olan Seren Ay Çetin, Hintli rakibi Renu Phogat’ı yenerek önemli bir zafer elde etti.

Maskeli Hırsızlar Vitrindeki Bilezikleri Gerçek Sanıp Çaldı Maskeli Hırsızlar Vitrindeki Bilezikleri Gerçek Sanıp Çaldı

Mardin MTB Cup Başarıyla Tamamlandı

Mardin’in tarihi Dara Antik Kenti’nde gerçekleştirilen Uluslararası Mardin MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışları, "Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin’de" sloganıyla düzenlendi. Valilik himayesinde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan yarışa 120 sporcu katıldı. Yaklaşık 3,800 metrelik zorlu parkurda 10 farklı etapta mücadele eden sporcular arasında Sevim Gerçek, başarılı performansıyla birinci olarak yarışmayı tamamladı.

ALKÜ Sporcuları Uluslararası Arenada Gururlandırdı-1

Park Halindeki Cip Benzinle Alev Aldı, Araç Küle Döndü Park Halindeki Cip Benzinle Alev Aldı, Araç Küle Döndü

Seren Ay Çetin'den Yeni Bir Zafer

Seren Ay Çetin, Mega Fight Arena organizasyonu tarafından İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen boks maçında, namağlup Hintli rakibi Renu Phogat ile karşı karşıya geldi. Maçı puanla kazanan Çetin, bu galibiyetle rakibinin kariyerindeki ilk yenilgiye de imza attı. Maç sonrası yaptığı açıklamada, “Dünya Şampiyonluğu hedefim için çalışmalara başlayacağım. Destek veren herkese teşekkür ederim,” dedi.

Sanayi Atıklarından Yangın Çıktı, Gökyüzü Siyaha Büründü Sanayi Atıklarından Yangın Çıktı, Gökyüzü Siyaha Büründü

ALKÜ’nün Spor Başarısı Artıyor

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitenin spor alanındaki başarılarının giderek arttığını vurgulayarak, “Kurulduğumuz 2015 yılından bu yana spor alanında önemli çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası başarıları, üniversitemizin adını duyurmaya devam ediyor. Bu başarıların arkasında öğrencilerimizin azmi ve ALKÜ’nün spora verdiği önem yatıyor,” dedi. Türkdoğan, Sevim Gerçek ve Seren Ay Çetin’i tebrik ederek, hocalarına da katkılarından dolayı teşekkür etti.

İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı: "Kızımın kafasını fark ettim" İkbal Uzuner'in babasının ifadesi ortaya çıktı: "Kızımın kafasını fark ettim"

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal