Gram Altında Hızla Yükseliş

Dün ons fiyatındaki düşüşe bağlı olarak gerileyen altının gram fiyatı, günü 2.805 liradan tamamlamıştı. Ancak yeni güne artışla başlayan gram altın, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,6 değer kazanarak 2.821 lira seviyesine yükseldi. Aynı dakikalar içinde çeyrek altın 4.660 lira, Cumhuriyet altını ise 18.570 liradan işlem görüyor.

Altin Fiyatlari Shu 2

Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi Yemek kartı olanlar dikkat! Danıştay kararını verdi

Küresel Piyasalarda Dalgalanma

Dün, satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı da şu anda yüzde 0,6 artışla 2.575 dolardan işlem görmekte. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası karışık bir görünüm hakim. Fed, 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz oranını düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına getirdi.

9 P L5T Xye V U B Bq Jg K8 Ld Fg

Fed Başkanı’ndan Kritik Açıklamalar

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin azaldığını ve istihdama ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını ifade etti. Powell, faiz indiriminin iş gücü piyasasının korunmasına yönelik güvenin artığını gösterdiğini belirtti. Ancak, yıl sonuna kadar 50 baz puanlık ek bir faiz indirimi olabileceği öngörülse de, piyasalarda yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık indirim bekleniyor.

Ceyrek Altin Fiyati Ne Kadar Ceyrek Altin Fiyatlari Yukseldi Mi 1625556469

Türkiye'nin Merkez Bankası Gözler Üzerinde

Bugün yurt içinde TCMB’nin faiz kararı önemli bir gündem maddesi. Analistler, TCMB'nin politika faizini eylülde yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. Ayrıca, uluslararası yatırım pozisyonu ve haftalık para istatistikleri de takip edilecek.

Ceyrek 5555

Altın Fiyatlarında Teknik Görünüm

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.600 ve 2.630 dolar seviyeleri direnç, 2.550 dolar seviyesi ise destek konumunda bulunuyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentisi ise ortalama yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi