Antalya, Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte yoğun bir trafik akışına sahne oluyor. Bayram tatili boyunca yaklaşık 62 bin güvenlik personelinin görev alacağı ve trafik tedbirlerinin artırıldığı Antalya’da, kent girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Antalya Valisi Hulusi Şahin, bayram süresince alınan önlemleri ve yapılan planlamayı paylaştı.
62 Bin Personel, 4 Bin 314 Trafik Ekipleriyle Bayram Boyunca Sahada
Ramazan Bayramı tatili boyunca Antalya'da trafik ve asayiş güvenliğini sağlamak için yoğun bir önlem süreci başlatıldı. Vali Şahin, kent genelinde alınan güvenlik ve trafik önlemleri hakkında bilgi vererek, 9 günlük tatil süresince toplamda 62 bin güvenlik personelinin görev alacağını duyurdu. 373 trafik ekibinin günlük olarak sahada olacağı belirtilirken, toplamda 4 bin 314 trafik personelinin bu sürece katkı sağlayacağı vurgulandı.
Ağır Tonajlı Araçlara Geçici Sınırlama
Trafik güvenliğini artırmak amacıyla alınan önlemler arasında, ağır tonajlı araçlara yönelik geçici sınırlamalar da bulunuyor. D-600 Karayolu üzerinde, İçişleri Bakanlığı talimatıyla, kamyon, çekici ve tanker türündeki araçların geçişine belirli bir süre için yasak getirildi. Söz konusu düzenleme, tedarik zincirine zarar vermemek için taze sebze, et ve akaryakıt taşıyan araçlar için muafiyet tanıyor.
Antalya’daki trafik kontrol noktalarındaki kadın jandarma ekipleri, bayram coşkusunu vatandaşlarla paylaştı. Kadın sürücülere karanfil dağıtan ekipler, bayramlarını kutladı ve bu özel günde bir nebze de olsa vatandaşların yüzünü güldürdü.
Vali Şahin, alınan tüm tedbirlerle birlikte Antalya’daki trafik akışının daha düzenli ve güvenli olacağını, vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti.