19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilişinin yıl dönümünde Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Hulusi Şahin, Gaziler ve aileleri onuruna bir yemek düzenledi. Ayrıca, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesini ziyaret eden Vali Şahin, gazileri evlerinde de ziyaret ederek onlarla bir araya geldi. Ahirete intikal eden gazilerin ruhları için Muratpaşa Camii'nde Mevlid-i şerif okundu.

Antalya'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Törende Saygı Duruşu ve Şiir Okundu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 'Benim Gazim' adlı şiir seslendirildi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Antalya'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Vali Şahin'den Vatanseverlik Mesajı

Antalya Ordu Evi'nde düzenlenen yemekte konuşan Vali Hulusi Şahin, “Vatan, gazilerin ve şehitlerin mirasıdır” diyerek, Osmanlı İmparatorluğu’nun son nesli olan kahramanların vatanlarını düşünerek mücadele ettiğini vurguladı. Şahin, “Gazilerimizin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. 15 Temmuz, Çanakkale ve Sakarya ruhunu yeni nesillere aktarmalıyız” şeklinde konuştu.

A W291045 05

Gazilere Ziyaret ve İkramlar

Yemek programının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret eden Vali Şahin, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Ayrıca Gazi Şahin Savran ve Gazi Haydar Temur'u evlerinde ziyaret ederek aileleriyle sohbet etti. Muratpaşa Camii'nde, şehitler ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerin ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunduktan sonra lokma tatlısı ikram edildi.

Otomobil ve Kamyonet Çarpıştı: Alkollü Sürücü Tehditler Savurdu Otomobil ve Kamyonet Çarpıştı: Alkollü Sürücü Tehditler Savurdu

Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var” Başkan Uysal: “Yeni Bir Seferberliğe İhtiyacımız Var”

Antalya'da Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Etkinliğe Katılanlar

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı

Kaynak: IHA