Maymun Çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

10 yaşındaki Ares Çınar, nadir görülen aplastik anemi hastalığıyla savaştı. 5 milyondan fazla kişiden uygun donör bulunamadı. Fakat anne ve babasının fedakarlığıyla yarı uyumlu nakil gerçekleştirildi ve Ares yüzde yüz uyum sağlayarak hayata tutundu.Demre'de yaşayan Ares, 5 yıl önce hastalık belirtileri göstermeye başladı. Yapılan testler sonucunda aplastik anemi tanısı kondu. Tedavi için kök hücre nakli gerekiyordu.

Ares'in Umut Yolculuğu: Mucize Ailesinde!2

Anne Selen Çobanoğlu, Türkiye'nin her yerinde uygun donör arayışına başladı. 5 milyondan fazla tarama yapıldı fakat uygun doku örneğine rastlanamadı.Umudunu yitirmeyen anne, son çare olarak İstanbul'daki bir özel hastanede yarı uyumlu nakil kararı aldı. 6 ay içinde iki kez anne ve babadan nakil gerçekleştirildi.İkinci nakil sonrası mucize gerçekleşti. Ares'in kök hücre nakli yüzde yüz uyum sağladı ve sağlığına kavuştu.

Ares'in Umut Yolculuğu: Mucize Ailesinde!-1

Ares, şu an evde özel bir karantina alanında yaşıyor ve tedavisine devam ediyor. Anne Selen Çobanoğlu, evlatlarından asla vazgeçilmemesi gerektiğini ve umut ışığının her zaman var olduğunu vurguluyor.

Ares ise kendisi gibi hastalıklarla mücadele eden çocuklara umut mesajı veriyor: "Siz de benim gibi hastalıkla mücadele ediyorsanız, lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Çocuklar, siz de hastalandığınızda yaşama sevincinizi kaybetmeyin ve yaşama tutunun. Ben artık tamamen iyileştim ve sağlıklıyım."

Kaynak: İHA