Olay, 24 Temmuz 2024 günü saat 16.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi 4. Cadde'deki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre Beren Su Bolat, arkadaşıyla birlikte asansöre bindi ve 5. ile 6. katlar arasında mahsur kaldı. Yakınları tarafından kurtarılamayan çocuklar için polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri, mahsur kalan çocukları kurtarmak için çalışma başlattı. Kurtarma çalışmaları sırasında Beren Su Bolat, bilinmeyen bir nedenle asansör boşluğuna düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Beren Su Bolat'ın hayatını kaybettiğini teyit etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beren Su Bolat'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Savcı, olay yerinde incelemelerde bulundu. Beren Su Bolat'ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Sivas'ta deprem mi oldu? Deprem kaç şiddetinde? SON DEPREMLER! Sivas'ta deprem mi oldu? Deprem kaç şiddetinde? SON DEPREMLER!


Komşusu Özgür Berber, olayla ilgili şunları söyledi:
"Beren Su, oğlumu arayıp asansörde mahsur kaldıklarını haber vermiş. Oğlum da bana 'baba arkadaşım asansörde kalmış' diye söylemiş. Ben de 'bizim bina olmadığı için biz bir şey yapamayız ama o binanın yöneticisini ya da bir sakinini bulunup yardımcı olsunlar' dedim. Onlar da sağ olsunlar itfaiyeyi çağırmışlar. Çocuklar 6. katta kalmışlar. 6. katta kalınca itfaiye kapıyı 5. kattan açmış, 2 kişiler zaten asansörde. Oğlan çocuğunu kurtarıyorlar, kız çocuğunu da kurtarırken artık ellerinden mi kayıyor tutamıyorlar mı ne oluyorsa o esnada aşağıya asansör boşluğuna çocuk düşüyor. Burada binaların çoğunda sorun var zaten. Ama her bina kendi bakımlarını yaptırıyorlar. Ama bu neden olmuş hiç bilgim yok."

Soruşturma Devam Ediyor
Beren Su Bolat'ın ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma sürüyor. Yetkililer, asansörün bakım durumunu ve kazanın nasıl gerçekleştiğini araştırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi