2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret ocak ve temmuz aylarında iki kez zamlanmıştı. Bu yıl da asgari ücrete ara zam yapılacağı yönündeki beklentiler gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dusuk Emekli Maasi Alana 27 28 29 Mayis Mujdesi 10 000 Tl Uzeri Maas Alanlar Dikkat 791479448

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılması ile ilgili soruya verdiği yanıtta, “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” dedi. 

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor 01

Bahçeli’den Asgari Ücret Sorusu Yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de asgari ücretle ilgili sorulara yanıt verdi. Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Buna benzer bir teklif gelirse biz de gerekli katkıları yaparız” ifadelerini kullandı. 

Bağkur Emeklileri (1)

Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi? Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi?

Asgari ücrete son zam 2024 yılının Ocak ayında yapıldı. İşveren ve işçi sendikaları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucunda asgari ücret 17 bin 2 liraya yükseltildi. 

Kaynak: Haber Merkezi