En düşük emekli Maaşı ne kadar olacak?

AK Parti ve ilgili bakanlıkların gerçekleştirdiği toplantılarda en düşük emekli maaşına yapılacak iyileştirme çalışmaları sonuçlandı. Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre, en düşük emekli aylıkları 12 bin TL seviyesine çıkarılacak.

Emekli maaş-1

AK Parti kaynaklarına göre, yapılacak son değerlendirmelerin ardından en düşük emekli aylıklarının artırılmasına ilişkin düzenleme ya torba yasalardan birine eklenecek ya da ayrı bir teklif olarak gündeme getirilecek. İktidar yetkilileri, bu düzenlemelerin emekli aylıkları ödeme dönemine yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı! Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı!

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?

Asgari ücrete zam geliyor mu?

Öte yandan, asgari ücret konusunda ise AK Parti hükümetinin zam yapılacağına dair bir adım atmama kararı aldığı bildirildi. Odatv'nin AKP kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, asgari ücrete yönelik herhangi bir zam planı bulunmamakta.

Emekli Maas Zammina 3 Lu Formul Bu Rakam Emekliye Zil Takip Oynatacak 7686555

Asgari ücrette ara zam ne durumda?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda da belirtildiği üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin zam görmeyeceği konusunda net bir şekilde açıklamada bulunmuştu. Bu gelişmeler, sendikaların ve işçi konfederasyonlarının asgari ücret ve yaşam koşullarına ilişkin taleplerine yönelik kaygıları artırmış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi