5 çocuk babası Mustafa Akdoğan'ın önderliğinde kurulan 12 dönümlük bahçede, yaklaşık 8 dönüm alan passiflora yetiştiriciliği için ayrılmış durumda. Hatay'dan Mersin'e taşındıktan sonra bu işe girişen Akdoğan, deneme amaçlı diktiği fidelerden beklediğinden fazla verim alınca üretimini genişletmiş.

Ewwrer

Passiflora meyvesi, kilogram başına 100-125 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Akdoğan, meyvenin beklenenden iyi bir şekilde alındığını ve her gün kasa kasa hasat yapıldığını belirtiyor. Ürününü müşterilerine doğrudan bahçeden satan Akdoğan, özellikle müşterilerin meyveyi kendi elleriyle toplamayı tercih ettiğini vurguluyor.

Aw249205 03

Kayıp Rojin’in cesedi 18 gün sonra bulundu Kayıp Rojin’in cesedi 18 gün sonra bulundu

Bu egzotik meyveyi seven müşteriler arasında Betül Özyaka ve Ümit Yıldız gibi isimler de var. Özyaka, passiflorayı çok sevdiğini belirterek, "Bu meyveyi çok seviyorum. Bunlar çok değerli meyveler. Yiyen tekrar tekrar yemek ister" diyor. Yıldız ise, Erdemli'deki bahçeye sık sık geldiklerini ve passifloranın faydalarını keşfettiklerini ifade ediyor. Meyvenin sadece tüketimi değil, suyunun da oldukça lezzetli olduğunu belirtiyor.

Kaynak: İHA