Son günlerde bankaların ATM’lerinde yaşanan para çekme sorunları, vatandaşlar arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. “Şu anda hizmet veremiyoruz” ya da “Bu ATM’den para çekme işlemi gerçekleştirilemiyor” uyarılarıyla karşılaşan tüketiciler, bankaların bu durumu bilinçli bir şekilde sürdürdüğünü iddia ediyor.

70985

Tüketici Dernekleri: “Aynı ATM İki Gün Para Vermezse Suç!”

Diyarbakır’da yaşanan bir kayıptan sonra, bankaların ATM’leri de dikkat çekmeye başladı. Çoğu zaman bozuk olan ATM’lerin, her yıl milyarlarca lira kâr açıklayan bankalar tarafından nasıl yönetildiği sorgulanıyor. Tüketici dernekleri, bir ATM’nin iki gün boyunca para vermemesi durumunun suç teşkil ettiğini belirtiyor.

D W F E S G D F H G T M D N S F B

Nakit Çekiminde Yaşanan Sorunlar

ATM’lerdeki sorunlar özellikle emeklileri zorluyor. Nakit ihtiyaçları için ATM’lere yönelen emekliler, sıklıkla “hizmet veremiyoruz” notu ile karşılaşıyor. Bozuk olan bir ATM yerine “ortak” makinelerden işlem yapmak zorunda kalanlar, 5.000 lira çekmek için 90 lira masraf ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca, bankaların ATM’lerinin haftada birkaç gün para çekimine kapalı olması, vatandaşların kafasını karıştırıyor.

ENAG Verileri Alarm Veriyor ENAG Verileri Alarm Veriyor

Ziraat Atm Para Sayimi Ne Zaman Yapilir Ziraat Atm Para Sayim Gunleri

Bankalar Bilinçli Olarak Nakit Vermiyor Mu?

Bilişim uzmanları, bankaların bilinçli olarak nakit vermediğini öne sürüyor. Bilişim uzmanı Koray Akan, bankaların ATM’lere yeterince yatırım yapmadığını ve eski makinelerin hala hizmette olduğunu belirtiyor. “Bu durum, bankaların iyi niyetli olmadığını gösteriyor. Nakit ihtiyacı olan bir kişi, iki gün boyunca para çekemezse, bu durum bankanın lehine çalışıyor demektir,” diyor.

2136295 720X360

Tüketicileri Karta Yönlendirme İddiası

Bir diğer dikkat çeken iddia ise bankaların, tüketicileri nakit yerine kredi kartı harcamasına yönlendirmek istediği yönünde. Kartla yapılan alışverişlerde bankalar hem tüketiciden hem de esnaftan komisyon alıyor. Bu nedenle, ATM’lerden para vermemekle tüketicileri karta yönlendirmeyi hedefledikleri belirtiliyor.

0X0 1708076699204

Çözüm Önerileri

Tüketici dernekleri, bankaların bu tutumuna karşı bir yaptırım getirilmesi gerektiğini savunuyor. “ATM’lerde yaşanan sorunlar, paraya ulaşmanın özgürlüğünü kısıtlıyor. Bu nedenle, bankaların ATM hizmetlerinin sürekliliğini sağlaması gerekiyor,” şeklinde uyarılarda bulunuluyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar