Cumhuriyet Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlik, Burdur’un engelli dostu bir şehir olma yolundaki önemli adımlarını ve Belediye Başkanı Ercengiz’in vizyonunu gözler önüne serdi.
İftar programına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan, Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın, Burdur Engelli Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Okkalı, Belediye Meclis Üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Başkan Ercengiz'den Engelli Dostu Vizyon: Engelsiz Bir Kent İçin Kararlılık
Başkan Ercengiz, Burdur'un engelli bireyler için daha erişilebilir ve eşit haklar sunan bir şehir haline gelmesi amacıyla attıkları adımları vurguladı. Engellilere yönelik sadece maddi kazanç sağlamayı hedefleyen anlayışa karşı olduklarını belirten Ercengiz, belediye olarak her zaman empati kurarak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Ercengiz, konuşmasında şunları dile getirdi: “Engelsiz bir yaşamı mümkün kılmak için önemli adımlar atıyoruz. Hem engelli bireyler hem de diğer tüm vatandaşlarımız için adil ve eşit haklar sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burdur’u, engelli dostlarımızın bağımsız bir şekilde yaşadığı, özgür hissettiği bir kent haline getirmek için kararlıyız.”
Engelli Bireyler İçin Yenilikçi Çözümler ve Destek
Başkan Ercengiz, engelli bireylere yönelik yeni hizmetleri de gündeme getirdi. Bu alanda önemli bir adım olarak, geçtiğimiz günlerde açtıkları rehabilitasyon merkezi ile engelli bireylerin daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, belediye olarak devletin sunduğu hizmetlere ek olarak, engelli bireylere ekstra ücretsiz destek sunmayı planladıklarını vurguladı.
Burdur’u Engelsiz Bir Kent Yapmak İçin Birlikte Çalışalım
Ercengiz, “Burdur’u engelsiz bir kent haline getirmek için hep birlikte el birliğiyle çalışacağız. Engelli dostlarımıza yönelik hizmetlerin sürdürülebilirliği ve kalitesi için tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Engellilere yönelik yapılan hizmetlerde maddi kazanç kaygısını bir kenara bırakarak, insan odaklı hizmet anlayışını benimsemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.