Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm bankalara kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler getirmek üzere bir talimat yayınladı.

Kredi3

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar sonrasında, bankalar kredi kartı sahiplerine yönelik düzenlemelerini güncellemeye hazırlanıyor.

Pandemi döneminde uygulanan düşük kredi kartı asgari ödeme oranlarının ekonomik sıkılaşma önlemleri kapsamında artırılacağı bildirildi. Bakan Şimşek, kredi kartı harcamalarına ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Kredi7

Gelişmiş ülkelerdeki taksit uygulamalarının olmadığı yönündeki açıklamaları sonrasında, piyasalar yeni düzenlemelerin beklentisi içine girdi ve BDDK'nın bankalara ilettiği yeni talimatların detayları da kamuoyuna yansıdı.

BDDK, kredi kartlarıyla ilgili aşamalı bir kısıtlama planı üzerinde çalışıyor ve ilk adımda kredi kartlarının asgari ödeme oranlarını artırmayı kararlaştırdı.

Kredi10

16 Milyon Emekliye 19.000 TL Nakit Avans Fırsatı! Ödemeler Sabah Hesaplarda 16 Milyon Emekliye 19.000 TL Nakit Avans Fırsatı! Ödemeler Sabah Hesaplarda

Asgari ödeme oranlarının alt limitli kartlar için yüzde 30'a çıkarılması düşünülürken, 25 bin liranın üzerinde limiti bulunan kartlar için bu oranın yüzde 60'a çıkarılması tartışılıyor.

Kredi9

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu makro ihtiyati önlemlerin parasal sıkılaşma adımları kapsamında hayata geçirilmesini istiyor. Bu önlemlerin önümüzdeki haftalarda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi