Benzine Üst Üste Zam: 95 Kuruşluk Artış Geliyor!

Bir günde ne kadar vergi ödüyoruz? İşte cebinizden çıkan tutar Bir günde ne kadar vergi ödüyoruz? İşte cebinizden çıkan tutar

Akaryakıt fiyatları üzerindeki zam baskısı devam ediyor. Son günlerde art arda gelen zamlarla birlikte, benzine bu gece yarısından itibaren 95 kuruşluk bir artış daha bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde, döviz kurundaki yükseliş ve Orta Doğu'daki savaş koşulları brent petrol fiyatlarını olumsuz etkiledi ve bu durum Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Salı günü mazota yapılan 77 kuruşluk zamın ardından, benzine de 64 kuruşluk bir artış gerçekleşmişti.

Benzin 1 D2Ab Cover

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Petrol Piyasası Kanunu çerçevesinde, 1 Ocak 2005 tarihinden bu yana Türkiye’de akaryakıt fiyatlandırmasında Serbest Fiyatlandırma Sistemi uygulanıyor. Bu sistem sayesinde, akaryakıt dağıtım şirketleri kendi fiyat politikalarına göre depo satış fiyatlarını belirleyebiliyor. Bayiler ise dağıtım şirketlerinin önerdiği tavan pompa satış fiyatlarını kullanmakla birlikte, bulundukları bölgedeki rekabet koşullarına göre kendi fiyatlarını da belirleme özgürlüğüne sahip.

Benzin Ve Motorinde Zam Ya Da Indirim Var Mi Iste 7 Eylul 2024 Guncel Akaryakit Fiyatlari 6Pd4 Cover

Türkiye'deki perakende akaryakıt fiyatları, rekabet koşulları göz önünde bulundurularak şekillendiriliyor. Ancak artan döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, bu fiyatların sürekli olarak yükselmesine neden oluyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay