Bakan Memişoğlu’ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması Bakan Memişoğlu’ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması

Bebeğin sağlık durumu, Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda "yenidoğan geçici takipnesi" (TTN) olarak teşhis edildi. Bu teşhis, bebeğin yeterli oksijen alamadığı ve acil müdahaleye ihtiyaç duyduğu anlamına geliyordu. Bebeğin hayati tehlikesi göz önünde bulundurularak, acil tıbbi müdahalenin ancak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan 3. basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerçekleştirilebileceği belirlendi.

BİNGÖL’DE 36 HAFTALIK OLARAK DÜNYAYA GELEN BEBEK, GEÇİCİ TAKİPNESİ TANISI NEDENİYLE AMBULANS HELİKOPTERLE ELAZIĞ’A SEVK EDİLDİ.

Dakikalar adeta can yakarken, Bingöl Valiliği'nin koordinasyonunda ambulans helikopter alarma geçirildi. Bebeğin acil nakli için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı ve helikopter Bingöl'den havalanarak Elazığ'a doğru yola çıktı. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne ulaşan minik bebek, acil olarak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Uzman doktorlar tarafından bebeğe gerekli tıbbi müdahaleler yapılmaya başlandı.

Kaynak: IHA