Alper Gezeravcı, 1979 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Elektronik mühendisi olarak yetişen Gezeravcı, 2003 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu ve F-16 pilotu olarak kariyerine başladı. 21 yıl süresince Türk Hava Kuvvetleri'nde çeşitli önemli görevlerde bulunarak başarılar elde etti.

Eğitimine devam eden Gezeravcı, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans derecesini elde etti. Bu süreçte edindiği bilgi ve deneyimle Türk Hava Kuvvetleri'ne katkıda bulunan Gezeravcı, akademik alandaki yetenekleri ile dikkat çekti.

Alper Gezeravci

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Standartize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yapan Gezeravcı, askeri havacılıkta standartları belirleme ve pilotların eğitimine liderlik etme sorumluluğunu üstlendi.

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olma unvanına sahip bir başarılı pilottur. Elektronik mühendisliği alanındaki akademik birikimi ve F-16 pilotu olarak sahip olduğu deneyimleriyle Türk Hava Kuvvetleri'nde iz bırakan bir liderdir. Uzay çalışmalarında Türkiye'yi temsil etme göreviyle, kariyerine uluslararası bir boyut eklemiştir. Gezeravcı, hava harp alanındaki başarıları ve uzay çalışmalarındaki liderliği ile Türkiye'nin gurur kaynaklarından biridir.