Bireysel kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlere yönelik yapılandırma fırsatı 60 aya kadar uzatıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı sahiplerine yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Peki, borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır ve süreç ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar...

X Nj Vtcvf8 Uydy263 Jvkrf A

Borç Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar, yapılandırma için bankalarına başvuru yapabilecekler. Mevcut kredi kartı borç bakiyeleri, dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar taksitlendirilebilecek. Taksitler, her ayın asgari ödeme tutarına eklenecek ve böylece borç daha yönetilebilir hale gelecek.

Tl N K Hxo7 E U O Emez M E3R W L Q

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Ne Zaman Başlayacak?

BDDK’nın kararı doğrultusunda, bireysel kredi kartlarına uygulanacak azami akdi faiz oranları, kredi kartı dönem borcuna göre farklılaştırılacak. Bu oranlar 24 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak ve düzenleme 1 Kasım 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren borçlular, kredi kartı borçlarını yapılandırma sürecine başvurabilecekler.

Jchmk C0M U D Tg L N I M G3G

Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarında Güncellemeler

Yeni düzenleme ile kredi kartlarında asgari ödeme tutarlarında değişiklik yapıldı. 50 bin lira ve altındaki kredi kartı borçları için asgari ödeme oranı, dönem borcunun yüzde 20’si olarak uygulanacak. 50 bin lira ve üzerindeki borçlar için ise asgari ödeme tutarı yüzde 40 olacak.

Adsiz 3Pcy Cover

Borç Yapılandırmada Faiz Oranı Ne Olacak?

Bireysel kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında faiz oranı yüzde 3,11 olarak belirlendi. Bu oran, Merkez Bankası'nın referans faizine göre farklılık gösterebilecek.

Editör: Evrim Tuna Şahin