Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kaybetti

BIST 100 endeksinde yaşanan düşüş, bankacılık ve holding sektörlerini de etkiledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi ise yüzde 0,21 oranında değer kaybetti. Sektör bazında incelendiğinde, en çok kazandıran sektör yüzde 2,54 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren sektör ise yüzde 4,48'lik düşüşle ticaret sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dört yıl aradan sonra gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indirimi, risk iştahını düşürdü. Bu gelişme, Borsa İstanbul dahil olmak üzere birçok piyasada volatilitenin artmasına neden oldu. Uzmanlar, bu tür belirsizliklerin yatırımcı davranışları üzerinde etkili olduğunu belirtiyor.

Gelecek Haftanın Gündemi Yoğun

Analistler, önümüzdeki hafta piyasaların hem yurt içi hem de yurt dışı veri akışını takip edeceğini vurguluyor. Yurt içinde reel kesim güven endeksi, kapasite kullanım oranı ve ekonomik güven endeksi gibi önemli göstergeler izlenecek. Yurt dışında ise ABD’de büyüme, kişisel gelir ve harcamalar gibi veriler, Avro Bölgesi ve Çin'deki ekonomik güven endeksleri ve dünya genelinde açıklanacak olan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri dikkatle takip edilecek.

Halkbank’tan Müşterilerine Müjde: Ücretsiz İSPARK Hizmeti Halkbank’tan Müşterilerine Müjde: Ücretsiz İSPARK Hizmeti

Teknik analiz açısından bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.700 puan seviyeleri destek olarak öne çıkarken, 10.000 ve 10.150 puan seviyeleri ise direnç noktaları olarak izleniyor. Piyasaların haftaya nasıl bir seyir izleyeceği, hem teknik seviyelere hem de küresel gelişmelere bağlı olacak.

Editör: Şule Akyol