Bolu’da yaşayan iki kardeş ve bir arkadaş, akrabalarını ziyaret etmek için geldikleri Burdur'da, köylülerin ormanda çeşitli mantar türlerinin yetiştiğini söylemesi üzerine mantar toplamak için yola koyuldu. Aziziye köyü civarındaki ormanda yapılan gezintide, sedir ve ladin ağaçlarının köklerinde bol miktarda mantar bulundu.

Sssss 2024 08 27T145703 Gyum

5 Kilogram Mantar Topladılar, Sevinçten Zeybek Oynadılar

Kısa sürede 5 kilodan fazla kuzugöbeği mantarı toplayan grup, bu mantarların çok değerli olduğunu öğrendi. Nadiren bulunan bu mantarların ekonomik değerini fark eden arkadaşlar, sevinçlerini zeybek oynayarak kutladı. O anların videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü ve milyonlarca kez izlendi.

Mantar2Png Ks R92600 H Eq N0 Hq R Lhk3 Bw

Başkanlardan Muzaffer Doğan'a ziyaret: Birlik ve beraberlik mesajları verildi Başkanlardan Muzaffer Doğan'a ziyaret: Birlik ve beraberlik mesajları verildi

Kilosu Altın Fiyatını Geçen Mantar: Kuzugöbeği

Kuzugöbeği mantarının kilogram fiyatının 3 bin TL’yi aşmasıyla birlikte 15 bin TL’den fazla gelir elde eden üç arkadaş, büyük bir kazanç sağladı. Mantar toplayanlar, ilerleyen günlerde yeniden ormana dönerek daha fazla kuzugöbeği toplamak istediklerini belirtti.

Mantar3Png Q Ucp H Aa G0 Ca W Y D Mfbx E Jw

Kaynak: HABER MERKEZİ