Levodopa Karbidopa İntestinal Jel, Parkinson hastalığının ileri evrelerinde uygulanan yenilikçi bir tedavi yöntemidir. Diğer tedavi seçeneklerinden farklı olarak, ilaç doğrudan ince bağırsağa verilir ve böylece vücutta daha etkili bir şekilde emilir. Türkiye'de yalnızca belirli merkezlerde uygulanan bu yöntem, Bucak Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde uygulanıyor.

A W290765 04

Bucak Devlet Hastanesi'nde Başarı Hikayesi

Bucak Devlet Hastanesi'nde uygulanan Levodopa Karbidopa İntestinal Jel tedavisi, dört Parkinson hastasında etkileyici sonuçlar sağladı. Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Köse'nin önderliğinde uygulanan bu yöntem, hastaların günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdı. Dr. Köse, tedavi sürecinin hastaların yaşamlarını kolaylaştırdığını ve büyük bir ilaç yükünü ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan geleneksel yöntemler arasında Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) ve Apomorfin enjeksiyon pompası yer alıyor. Ancak Levodopa Karbidopa İntestinal Jel tedavisi, bu yöntemlere etkili bir alternatif olarak sunuluyor. Tedavi, hastaların ilaç ihtiyacını azaltıyor ve yaşam kalitelerini artırıyor.

Bucak’ta Motorsiklet kazası 1 yaralı Bucak’ta Motorsiklet kazası 1 yaralı

A W290765 01

Bucak Devlet Hastanesi'nde Levodopa Karbidopa İntestinal Jel tedavisi gören Aziz İzgi, tedavi sonrası büyük bir iyileşme yaşadığını belirtti. İzgi, “Konuşmam, oturuşum, yürüyüşüm, elimin titremesi kısmen de olsa düzeldi. Göz kapaklarım kapalıydı hatta göz kapağı kaldırma ameliyatı dahi düşündüm. Bu tedavi uygulandıktan kısa bir süre sonra o da düzeldi. Şu anda çok memnunum. Geçtiğimiz günlerde ufak tefek aksaklıklar oldu ama doktor hanıma geldim gerekli ayarlamaları yaptı ve düzeldi. ” dedi.

A W290765 02

Editör: Evrim Tuna Şahin