Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’da birçok mahallede yapılaşmaya kapatılan alanların yeniden yapılaşmaya açılabileceğinin müjdesini verdi.

Başkan Ercengiz yaptığı açıklamada “Uzun süredir Burdur halkına duyurduğumuz mikro bölgeleme çalışmaları sonucunda yeni bir planlama sürecini başlatacağımızı belirtmiştik. Özellikle 2024 Mart ayı seçimleri sırasında her gittiğimiz noktada yeni bir deprem raporu çıkarılacağı ve bu rapor doğrultusunda Burdur’a yeni bir revizyon planı yapılacağının sözünü vermiştik. Bugün itibarıyla Bakanlık’tan elimize ulaşan İmar Planına Esas Mikro Bölgeleme Jeolojik Etüt rapor sonucunda, 2008 yılında başlatılıp 2012 yılına kadar süren çalışmalar neticesinde diri faylardan bahsedilmesi nedeniyle Burdur’da birçok mahallede yapılaşmaya kapatılan alanların, yeniden yapılaşmaya açılabileceğini müjdelemek istiyorum.

Burdur’da yeni bir revizyon planı ile diri fay hatlarının olmadığı alanlarda yeni planlamalar yapılarak, vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetler giderilecektir. Özellikle 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen 3 mahallemizle ilgili taleplerimizi yeniden Bakanlık’a ileterek bu alanların riskli alan statüsünden çıkarılmasını ve yeniden planlanmasını sağlayacağız. Böylece 10 yıldır bu alanlarda çivi çakamayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz.

MAKÜ'nün TÜBİTAK Başarısı: Yeni Proje Destek Aldı MAKÜ'nün TÜBİTAK Başarısı: Yeni Proje Destek Aldı

Depremle mücadele konusundaki kararlılığımız devam etmektedir. Halkımızın, depreme dayanıklı konutlar inşa etmesi için birinci derece deprem bölgesi olmaktan çıkmadığımızı, sadece mahallelerdeki tampon bölgelerin yeniden değerlendirileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Editör: Ömer Özdoğan