Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Tüm Türkiye’de yankı bulan ‘Sessiz Kalma’ eylemi, Burdur’da da üniversite öğrencilerinin ve vatandaşların katılımıyla düzenlendi. Etkinliğe, CHP İl Gençlik Kolları ve ÜNİBJK gibi üniversite toplulukları da destek verdi.

"Kadına Şiddet Son Bulmalı!"

Eylemde söz alan öğrenciler İrem Yılmaz, Buse Güneş ve Loya Yılgın, kadın cinayetlerine ve her türlü şiddete karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı. "Kadınların yaşam hakkı kutsaldır ve bu hak hiçbir gerekçeyle ihlal edilemez!" diyerek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çektiler.

“Kadınlar Özgür ve Eşit Yaşamalı!”

Kadınların mesajı netti:

“Bizler farkındalığı yüksek üniversite öğrencileri olarak, ülkemizde artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı toplandık. Son dönemde yaşanan acı olaylar, kadınların hala yeterince korunmadığını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Özgecan Aslan, Pınar Gültekin, Şule Çet, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner gibi birçok kadının katledilmesi, kişisel bir trajediden çok sistematik bir sorunun sonucudur. Kadınların yaşam hakkı kutsaldır ve hiçbir gerekçe ile ihlal edilemez!”

“Hiçbir kadın şiddet, taciz veya ölüm korkusuna maruz bırakılmamalıdır. Kadınlar, hayatın her alanında eşit haklara sahip olmalı, bu hakları savunmak hepimizin sorumluluğudur. Bugün burada beyaz kurdeleyle şiddetsiz bir gelecek için sesimizi yükseltiyoruz! Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürecek, kadınların hak ettikleri eşitlik ve saygı için üzerimize düşeni yapmaktan geri kalmayacağız. Susmak suça ortak olmaktır bu yüzden susmayıp mücadele etmeye devam edeceğiz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi Burdur’a geliyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi Burdur’a geliyor

 Bu yüzden burada toplandık ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla beyaz kurdele dağıtıyoruz. Beyaz kurdele; barışı ve şiddete karşı farkındalığı simgeliyor. Kadına şiddete dur demek için bir adım atıyoruz!”
“İstanbul Sözleşmesi gibi yasal düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması ve kadınların yaşam hakkının korunması için toplumun her kesimi harekete geçmelidir. Kadınlar ölüyor, katlediliyor! Bu cinayetleri durdurmak hepimizin sorumluluğudur!”

Kaynak: burdur gazetesi