Burdur İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hizmetleri, 2 Ağustos 2022’de hizmete aldığı VETBÜS ile kırsal bölgelerdeki sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar, hava koşulları göz önüne alınarak planlanırken, hayvansever derneklerin talepleri doğrultusunda sokak kedilerinin kısırlaştırılması işlemleri de yürütülüyor. Ayrıca, derneklerle iş birliği içinde okullarda hayvan sevgisi ve veterinerlik mesleğinin tanıtıldığı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 08 110151

Burdur İl Özel İdaresi bugüne kadar 7 okulda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi. Şimdiye kadar 30’dan fazla köyde sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri başarıyla tamamlandı.

VETBÜS ekibi, iki veteriner hekim (bir hekim İl Tarım Müdürlüğü’nden görevlendirildi), bir şoför (aynı zamanda gönüllü olarak hayvan yakalama işlemlerine katılıyor) ve bir pikap araçtan oluşan bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayında, Merkez Büğdüz Köyü’nde 25, Yeşilova Salda Köyü’nde 73 ve Yeşilova’daki Salda Canları Bakımevi ile iş birliği yapılarak 100 köpek kısırlaştırıldı, aşılanmaları ve paraziter tedavileri tamamlandı.

Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu! Başkan Selimoğlu Karamanlı'daki çiftçilere duyurdu!

Ekran Görüntüsü 2024 10 08 110211

Ekim ayı itibarıyla 120 kedi ve çeşitli nedenlerle (izinler, hava koşulları, deprem gibi durumlar) aksayan çalışmaların dışında, toplamda 1.049 köpeğin kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlanmış durumda.

Editör: Evrim Tuna Şahin