Burdur’da 30 Ekim 2023 tarihinde bir yaşlı adamın ölümüne ve eşinin yaralanmasına neden olan zanlının yargılandığı davanın üçüncü duruşması gerçekleştirildi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, Burdur’da yaşanan trajik bir cinayetle ilgili. 30 Ekim 2023 tarihinde, yaşlı çiftin bakıcıları kapıyı açamadıklarında durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin açtığı pencereden içeri giren polisler, Bayram Sertcan (76) ve yaralı eşi Zehra Sertcan (67) ile karşılaştı. Bayram Sertcan, başından yaralanarak bıçaklandığı için hayatını kaybetmişti. Zehra Sertcan ise yaralı olarak bulundu. Olayla ilgili olarak 1,500 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 10 günlük titiz bir araştırma sonucu zanlı Ayhan U. (37) hakkında operasyon düzenledi. Zanlının evinde yapılan aramada, cinayet anında kullanılan bıçak, tıbbi eldivenler, bir altın bileklik ve toplam 3,605 TL para ele geçirildi.

Burdur’da yaşlı adamı öldürüp karısını yaralayan zanlı 3. kez hakim karşısında

Zanlı Ayhan U., emniyette verdiği ifadede suçunu kabul ederek cinayeti işlediğini itiraf etti. Yargı süreci sonucunda, kasten adam öldürme ve kasten yaralama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Üçüncü duruşmanın gerçekleştirildiği Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde, sanık Ayhan U. ve maktul Bayram Sertcan’ın ailesi, oğlu Osman Sertcan ve kızı Arzu Özçoban ile birlikte avukatları da hazır bulundu. Duruşmada, müşteki avukatı sanık Ayhan U.’nun kasten öldürme, eşine yönelik yaralama eylemi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma ve suç delillerini yok etme suçlarından ceza alması talebinde bulundu. Avukat, sanığın üst sınırdan indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istedi.

Adliye önünde motosikletler çarpıştı: 3 yaralı Adliye önünde motosikletler çarpıştı: 3 yaralı

Bucaklı genç kadından 26 gündür haber alınamıyor Bucaklı genç kadından 26 gündür haber alınamıyor

Mahkemede söz alan sanık Ayhan U., daha önceki savunmalarını yineleyerek "Takdir mahkemenindir" ifadesini kullandı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını ve sanık avukatının ek savunma için süre istemesini dikkate alarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Başkan Hülya Gümüş’ten Cumartesi Pazarı Hakkında Açıklama Başkan Hülya Gümüş’ten Cumartesi Pazarı Hakkında Açıklama

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi