Burdur İl Özel İdaresinde çalışan Yol-İş Sendikası işçileri, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından organize edilen ve hayat pahalılığı ile vergi adaletsizliğine dikkat çeken iş bırakma eylemine katıldı. İşçiler, sabah mesaisinde 1 saat boyunca çalışmayı durdurarak taleplerini dile getirdiler.

Burdur ve ilçeleri hava durumu nasıl olacak? 5 Ekim 2024 Burdur ve ilçeleri hava durumu nasıl olacak? 5 Ekim 2024

"Kazancın Yükü İşçilerin Sırtına Bırakılamaz"
Yol-İş Sendikası Antalya Şubesi Genel Sekreteri Ömer Kuşbabalı, işçiler adına yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kaynaklarıyla servet sahibi olanlar, işçiler kadar vergi vermiyor. İşçiler yılda 12 ay çalışıp 2,5 aylığını vergi olarak ödemek zorunda kalıyor. Biz bu yükü daha fazla taşıyamayız" dedi. Kuşbabalı, adil bir vergi sisteminin uygulanması gerektiğine vurgu yaparak, kazançtan alınan verginin gelirle orantılı olması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik Krizin Bedelini İşçiler Ödemek İstemiyor
Kuşbabalı, temel tüketim ürünlerine, kiralara ve enerji fiyatlarına gelen zamların işçileri derinden etkilediğini belirterek, “Market fiyatları her gün artıyor, büyük şehirlerde kiralar asgari ücreti bile aşmış durumda. Çocuklarını okula gönderemeyen, kışı nasıl geçireceğini düşünen aileler var. İşçiler ve emekliler daha fazla sefalet çekmek istemiyor" dedi.

Vergi Düzenlemeleri ve Ücret Dengesizlikleri Talep Edildi
Yol-İş işçileri, vergi tarifelerinde düzenlemeye gidilmesini, gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesini ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesini talep etti. Ayrıca, kıdem tazminatında yapılan düzenlemelerin işçileri mağdur ettiğini belirten Kuşbabalı, kıdem tazminatı tavanının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Mücadele Sürecek
TÜRK-İŞ’in, işçilerin yanı sıra emekliler, çiftçiler ve esnaflar için de mücadele verdiğini belirten Kuşbabalı, “Taşeron işçilik bitene, düşük işçi maliyetleri ile rekabet oluşturma çabaları sona erene kadar direnişimiz sürecek” dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin