Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugün başladığını duyurdu.

Hac Kayıt Yenileme Başvuruları Nasıl Yapılır?

Hac kurasına giren ancak kesin kayıt hakkı kazanamayan ya da sırası geldiği halde hacca gidemeyenlerin kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek. Peki, kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak? Vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden 16 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. 

2024 Hac Fiyat

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2025 yılında hacca gitmek isteyen ilk kez kayıt yaptıracak olan vatandaşlar için gerekli olan ön kayıt ücreti 750 Türk Lirasıdır. Peki, bu ücreti nereden yatırabiliriz? Belirlenen bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılmalıdır. Hangi bankalar bu işlem için geçerli?

Bu bankalardan birini tercih ederek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

2024 Hac Fiyatları

Diyanet’ten Hac Başvurusu Yapan Vatandaşlara Destek

Hac ön kayıtları hakkında daha fazla bilgi almak için nereye başvurabilirsiniz? "2025 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında detaylı bilgilere, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya hesapları üzerinden de güncel bilgilere erişim sağlayabilirsiniz (@hacveumredib).

Daha fazla destek için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü çağrı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Çağrı merkezi numarası nedir? 0 850 260 13 13 numarasından hac ön kayıt süreci ve kayıt yenileme hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi