Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında yapılan 2024 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, il genelinde yürütülen yatırım projelerinin değerlendirilmesi ve takibi için gerçekleştirildi. Vali Bilgihan, yapılan projelerin titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurgularken, 2024 yılı için hedeflenen yatırımlar ve projelerin detaylarını paylaştı.

İl Koordi̇nasyon Kurulu Toplantisi Vali̇ Bi̇lgi̇han Başkanliğinda Yapildi (2)

Burdur’da 329 Proje Yürütülüyor

Toplantıda Vali Bilgihan, Burdur genelinde 301’i yatırımcı kuruluşlara, 28’i belediyelere ait olmak üzere toplam 329 projenin sürdüğünü belirtti. İlçeler bazında Burdur Merkez’de 90, Bucak’ta 55, Yeşilova’da 30 proje aktif olarak devam ederken, diğer ilçelerde de yatırımlar hız kesmeden sürüyor.

İl Koordi̇nasyon Kurulu Toplantisi Vali̇ Bi̇lgi̇han Başkanliğinda Yapildi (1)

Ehliyet sınavına kopya düzeneği ile girmeye çalışırken yakalandı Ehliyet sınavına kopya düzeneği ile girmeye çalışırken yakalandı

Sektörel Dağılım ve Yatırımların Durumu

2024 yılı projeleri tarım, sağlık, eğitim ve ulaştırma gibi sektörlerde yoğunlaşırken, toplam yatırım tutarının 17,5 milyar TL olduğu açıklandı. 2024 yılında ayrılan 3,1 milyar TL’lik ödeneğin 1,6 milyar TL’si kullanılarak %52 parasal gerçekleşme sağlandı.

Vali Bilgihan: "Projelerin Tamamlanması İçin Çalışmalar Sürecek"

Vali Bilgihan, toplantıda 72 projenin 2024 yılı itibarıyla tamamlandığını, 96 projenin ise devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, 66 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 95 projeye ise henüz başlanmadığını belirtti. Yatırımların takibinin sıkı bir şekilde yapılacağı ve verimli bir dönem geçirilmesi için çalışılacağı vurgulandı.

Editör: Evrim Tuna Şahin