Burdur’a ilk kadın vali olarak atandı

Mevcut Vali Türker Öksüz merkeze alınırken, Burdur'un ilk kadın valisi olarak Tülay Baydar Bilgihan atandı.

Tülay Baydar Bilgihan, uzun yıllardır İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir mülki idare amiri. Son olarak Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bilgihan, bu atama ile Burdur’da bir ilke imza atarak şehrin ilk kadın valisi unvanını aldı.

16 ilde vali atamaları

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Türkiye genelinde 16 ilin valisi değişirken, 12 vali ise mülkiye başmüfettişliğine atandı. İstanbul, Ankara, Bursa ve Hatay gibi büyük şehirlerde görev yapan kaymakamlar, vali olarak atandı.

Tülay Baydar Bilgihan Kimdir? Burdur’un İlk Kadın Valisi

Burdur Valisi olarak atanan Tülay Baydar Bilgihan, 1978 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Yaklaşık üç yıl süren eğitim sürecinin ardından Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum-Köprüköy, Malatya-Hekimhan, Denizli-Kale ve Babadağ’da kaymakamlık görevlerinde bulundu. Erzincan Vali Yardımcılığı ve Yalova-Armutlu, Kayseri-Hacılar Kaymakamlığı görevleriyle birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde çeşitli yöneticilik pozisyonlarında çalıştı.

İdarecilik Kariyeri ve Akademik Başarıları

Tülay Baydar Bilgihan, 2017-2022 yılları arasında Ankara Gölbaşı Kaymakamlığı görevini üstlendi. 2022 yılında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı, ardından 2023 yılında Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Akademik alanda da başarılı olan Bilgihan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim Bilimleri alanında yüksek lisans yaptı ve “İngiltere’de Yönetim Etiği Çalışmaları” konulu tezini tamamladı. 2008 yılında İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi'nde Avrupa Birliği çalışmaları üzerine ikinci yüksek lisansını yaparak “Çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve AB'deki Demokrasi Açığı” konulu tezini hazırladı.

Burdur'da trafik kazası! Otomobil takla attı Burdur'da trafik kazası! Otomobil takla attı

Tülay Baydar Bilgihan, Erzurum’un Köprüköy ilçesinde kız çocuklarının okullaşmasını teşvik eden projeleriyle 2006 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından "Şeref Diploması" ödülüne layık görüldü. Gölbaşı'ndaki çalışmalarıyla 2022 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü”nü kazandı.

İyi derecede İngilizce bilen Vali Bilgihan, evli ve iki çocuk annesidir.

Editör: Evrim Tuna Şahin