BYD, Türkiye pazarına yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yaparak, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine odaklanacak bir Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor. Peki BYD hakkında ne biliyoruz? Türkiye için yatırım planları neler? Detaylar haberimizde...

BYD hakkında ne biliyoruz? Çinli BYD Türkiye yatırım detayları neler?-1

Yatırım detayları ve eklentiler

BYD, Türkiye'de yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi için Ar-Ge merkezi kuracak. Bu yatırımın yanı sıra sürdürülebilir ulaşım teknolojileri alanında da faaliyet gösterecek.

BYD hakkında ne biliyoruz? Çinli BYD Türkiye yatırım detayları neler?-2

İstihdam ve üretim hedefleri

Tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla birlikte 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor. Üretim ise 2026 sonunda başlaması hedefleniyor.

BYD hakkında ne biliyoruz? Çinli BYD Türkiye yatırım detayları neler?-3

Yatırımın aşamaları ve ekonomik etkiler

BYD'nin Türkiye'ye bu büyük yatırım kararı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzalanan anlaşma ile resmiyet kazandı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ev sahipliği yaptı.

BYD hakkında ne biliyoruz? Çinli BYD Türkiye yatırım detayları neler?-4

Küresel rekabet ve piyasa dinamikleri

Son dönemde Avrupa Birliği'nin Çin menşeli elektrikli araçlara ek vergi uygulamaları, BYD gibi Çinli üreticiler üzerinde etkili olabilecek önemli faktörler arasında yer alıyor. Ancak BYD'nin dünya genelindeki büyümesi ve teknolojik yenilikçiliği, şirketin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırmaya devam ediyor.

BYD hakkında ne biliyoruz? Çinli BYD Türkiye yatırım detayları neler?-5

BYD hakkında genel bilgiler

Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi? Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi?

BYD, 1995 yılında kurulan ve başlangıçta şarj edilebilir bataryalar üreten bir şirket olarak yola çıktı. Daha sonra otomotiv sektörüne adım atan BYD, özellikle elektrikli araçların batarya üretimi konusunda güçlü bir pozisyona sahip oldu. Warren Buffett'ın yatırım yaptığı nadir Çin şirketlerinden biri olan BYD, dünya genelinde elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu konumunda bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi