Olay, 12 Aralık günü, Zekai Metin’in oturduğu apartmanın bahçesinde meydana geldi. Bisikletin çalınmasıyla büyük üzüntü yaşayan Arda, kamera kayıtlarından şüphelinin kimliğini belirleyerek, bisikleti bulma yolunda iz sürmeye başladı.
Arda, okul çıkışı bisikletin çalındığı kişinin izini sürmeye başladı. Hurdacılara gidip bisikletin fotoğrafını gösteren Arda, nihayetinde şüpheliyi okul yakınlarında buldu. Kamera kayıtlarını izletip, doğruyu itiraf etmeye zorladığı şüpheliyi, korkutmadan yerini öğrenerek yakaladı. Çalınan bisikleti polis tarafından teslim alarak evine getirdi.
Arda, "Çalındığı için çok üzülmüştüm. Hatta rüyama bile girmişti. Çıkıp arayayım dedim. Aradım, buldum, mutluyum, başardım" diyerek yaşadığı mutluluğu ifade etti. Babası Zekai Metin ise, sosyal medyada bisikletin bulunmasının ardından başka bisiklet sahiplerinden de hırsızlık mağduru olduklarına dair birçok mesaj aldığını belirterek, güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.
Serik'teki bu olay, Arda'nın azmi ve dedektiflik yetenekleriyle, bisiklet hırsızlıklarının yaygın olduğu bir dönemde önemli bir örnek teşkil etti.