Ekonomi yönetimi, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak için çeşitli formülleri gündeme aldı. Özellikle çalışan emeklilerden genel sağlık sigortası primi alınması formülü ön plana çıkıyor.

0X0 Fiilen Calisan Emekli Ne Demek Cumhuriyet Bayrami Emekli Ikramiyesi Kimlere Verilmeyecek 1696915784594

Çalışan Emeklilerden Genel Sağlık Sigortası Primi Alınacak mı?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, emekli olup çalışmaya devam edenlerden, belirli bir yaşa kadar genel sağlık sigortası primi alınması planlanıyor. Halen çalışanlardan yüzde 12.5 oranında sağlık sigortası primi kesilirken, bu oranın bir kısmı işveren, bir kısmı ise çalışan tarafından ödeniyor. Emeklilik sonrasında ise sadece sosyal güvenlik destek primi kesiliyor ve ek bir sağlık primi alınmıyor.

Emekli1111111111

Yaş Sınırı Gündemde

Yeni formül kapsamında yaş sınırının 55-60 arası olabileceği düşünülüyor. Ancak bu sınırın netleşmediği, maaş kesintilerinin nasıl düzenleneceği ve işçi-işveren dengesi gibi detaylar üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Her 4 Emekliden Biri Calisiyor Primlerin Emeklilere Geri Donusu Saglanmali Fwiv Cover

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) İle İkinci Emeklilik

Ayrıca Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) de OVP’de yer aldı. Bu sistemle, çalışanlar zorunlu bireysel emeklilik sistemine ek olarak ikinci bir emeklilik imkanı elde edecek. Ancak uzmanlar, bu yeni düzenlemenin kıdem tazminatını riske atabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası Okullarda Yemek Yok, Ama İyilik Var: Askıda Tost Kampanyası

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar