İzmir’in Altıntaş Mahallesi’nde, 16 Ekim 2023 tarihinde yaşanan olayda, Semih Kenan Köse, omuz atma nedeniyle çıkan tartışmada Sercan B. tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayet sonrası Sercan B. ve kardeşleri Serkan B. ile Taylan B. tutuklanmıştı. Üç kardeş hakkında ‘iştirak halinde kasten öldürme’ suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

HSK Kararı: Hakim ve Savcılar Açığa Alındı

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, son tutuklu sanık Sercan B.’nin tahliyesine karar verilmesinin ardından HSK 2. Dairesi harekete geçti. Mahkeme başkanı, iki üye hakim ve davanın duruşma savcısı açığa alındı. HSK’nın bu kararı, tahliye kararının yargıda büyük bir yankı uyandırmasının ardından geldi.

66Eaea411794A623 W1200Xh690

Tahliye Kararına İtiraz ve Yeniden Tutuklama

14 yaşındaki Aslıhan'dan 2 gündür haber alınamıyor 14 yaşındaki Aslıhan'dan 2 gündür haber alınamıyor

Tahliye kararına İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtiraz üzerine, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sercan B. hakkında yeniden tutuklama kararı çıkardı. Bu gelişme, kamuoyunda derin bir tartışma yaratırken, yargı kararlarının nasıl alındığına dair eleştiriler gündeme geldi.

Olayın Geçmişi

Semih Kenan Köse, 16 Ekim 2023 tarihinde bir markette Sercan B. ile yaşadığı omuz atma tartışması sonucu bıçaklanmış ve olay yerinde ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından Sercan B. ve kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ile Taylan B. tutuklanmıştı. Mahkeme ilk duruşmada iki kardeşi serbest bırakmış, son olarak Sercan B.’nin tahliyesine karar verilmişti.

Editör: Evrim Tuna Şahin