Piyasalar, son dönemde yaşanan dalgalanmaların ardından Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakacağını öngörüyor.

Reuters ve Bloomberg HT'nin gerçekleştirdiği anketlere göre, ekonomistlerin büyük çoğunluğu Merkez Bankası'nın en azından Kasım ayına kadar faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı görüşünde. Bazı ekonomistler ise ilk faiz indiriminin Ekim ayında başlayabileceğini öngörüyor.

Merkez Bankasi Stok 1753247

Piyasaların faizlerin sabit kalacağı yönündeki beklentilerinin temel nedenleri arasında yüksek enflasyon, küresel ekonomideki belirsizlikler, döviz kurundaki dalgalanmalar ve siyasi beklentiler yer alıyor.

2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak 2500 TL Eğitim Desteği Başladı! İki Belge ile Başvuru Yapılacak

Merkez Bankası'nın alacağı karar, hem yerel hem de küresel piyasaları önemli ölçüde etkileyebilir. Faizlerin sabit kalması durumunda, döviz kurunda bir miktar değer kazanımı görülebilir ve enflasyonun düşüşü yavaşlayabilir. Ancak, faizlerde bir düşüş olması durumunda ise yatırımcıların risk iştahı artabilir ve ekonomik büyüme hızlanabilir.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi