Türkiye'de artan cinsel saldırı suçlarına karşı kamuoyunda oluşan cezasızlık algısı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Bakan Tunç, cinsel suçlulara yönelik hadım uygulamasının mevzuata uygun olduğunu ve bu konuda düzenlemelerin yapılabileceğini belirtti.

Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti Tarihte Bir İlk: Kuzey Kore, Güney Kore’yi Düşman İlan Etti

Cinsel Suçlar ve Kamu Tepkisi

Son dönemde art arda yaşanan cinsel saldırı vakaları, toplumsal bir infiale neden oldu. Her gün yeni bir cinsel istismar haberi ortaya çıkarken, hadım uygulamasına yönelik tartışmalar da yeniden alevlendi.

I6Dlor8Zh0Ejn2Tk L0Q Pa A

Hadım Uygulaması Mevzuata Uygun

Adalet Bakanı Tunç, AKP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hadım uygulamasının hukuken mümkün olduğunu ifade eden Tunç, “Ceza İnfaz Kanunu'nda tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Geliştirmek üzere yeni bir düzenleme yapılabilir,” dedi.

Ankara Adalet Bakani Yilmaz Tunc Yargi Reformu Hakkinda Aciklamalarda Bulundu

ABD'de Cerrahi Hadım Onayı

Dünyada bu konudaki uygulamalara bakıldığında, ABD'nin Louisiana eyaletinde çocuklara cinsel istismarda bulunan kişilere cerrahi hadım cezası verilmesi onaylandı. Louisiana, bu uygulamayı hayata geçiren ilk eyalet oldu ve mahkemelere bu yönde yetki tanıdı.

Adalet Bakanindan Hadim Cezasi Aciklamasi

Hadım Nedir?

Hadım, kısırlaştırılmış erkek anlamına gelir ve cerrahi ile kimyasal olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Hukuki ve tıbbi boyutları olan bu uygulama, ceza infaz sisteminde de yer bulmaktadır. Ceza İnfaz Kanunu’na göre, mahkumların tıbbi tedaviye tabi tutulması hakim takdirine bırakılmıştır.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay