Mersin'in Mut ilçesinde çöp konteynerinde poşete sarılı halde bir bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bebeğin annesi ve ailesi gözaltına alındı. Olayın detayları ortaya çıkarken, genç annenin 14 gün önce ilçeye taşınıp burada bir ev kiraladığı öğrenildi. İddiaya göre, banyoda doğum yapan kadın, ölü doğan bebeğini poşete koyarak çöpe attı.

Yenidoğan Çetesinin kan donduran konuşmaları ortaya çıktı Yenidoğan Çetesinin kan donduran konuşmaları ortaya çıktı

A W295145 04

Atık Toplayıcının Bulduğu Bebek Cesedi
Olay, Mut ilçesi Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. Çöp konteynerinde atık toplayan Cennet Sünbül (50), beze sarılı bir poşet içerisinde bir bebeğin cansız bedenini fark etti. Durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sonucunda bebek cesedi morga kaldırıldı.

Kamera Kayıtları Gerçeği Ortaya Çıkardı
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, olayın kamera kayıtları incelendi. Yapılan incelemede, 14 gün önce "iş buldum" bahanesiyle ilçeye taşınan Y.Ç.'nin (21), bebeğin cansız bedenini poşetle çöpe attığı tespit edildi. Polis ekipleri, olay sonrası Y.Ç.’nin annesi F.Ç. ile birlikte merkez ilçe Akdeniz'deki baba evine döndüğünü belirledi.

A W295145 01

Anne ve Aile Gözaltında
Yapılan baskında Y.Ç., annesi F.Ç. ve dedesi M.Ç. gözaltına alındı. Şüpheliler, Mut ilçesine götürülerek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma sürerken, Y.Ç.'nin hamile kaldığında durumu annesi F.Ç.'ye anlattığı ve birlikte böyle bir plan yaptıkları iddia edildi. Baba M.Ç.'nin olaydan habersiz olduğunu söylediği öğrenildi.

Editör: Evrim Tuna Şahin